duminică, 23 august 2009

Poze şi-o tichie

În cele vreo 5 ore petrecute sâmbătă în Herăstrău, am descoperit de ce i-a trebuit Primăriei Bucureşti tichie de mărgăritar şi a dat peste 100.000 de euro pe păsări: ca să le ţină înghesuite în apă murdară.

Vreo 20 de lebede negre şi albe şi raţe de tot felul stau îngrădite lângă un pod, prin mătasea broaştei şi mizerii. Şi sunt şi păzite să nu carecumva să păţească ceva.

Norocul sărmanelor zburătoare că nu prea simt mirosurile, care te duc cu gândul la un ţărm de mare pe care putrezesc alge amestecate cu peşti.

Din fericire pentru ele, veveriţele nu trebuie să îndure acelaşi miros şi nici nu-s îngrădite într-o îngrămădeală murdară.

N-am avut nuci la noi, aşa că nici nu ne-au acordat multă atenţie. Dar în cele 5 minute cât am urmărit două dintre ele, au zburat prin vreo 10 copaci, la înălţimi de aproape 10 metri.

Am mai văzut şi 8 perechi de proaspeţi miri procedând conştiincioşi la kitschosul obicei de a se poza ba cu ceasul floral care nu funcţionează, ba cu murdarele si inesteticele fântâni arteziene, ba cu femeia cu ulcioru' sau chiar şi cu maşinile de la intrarea din Aviatorilor. Oricât aş încerca, nu-mi dau seama care e schepsisu' să ai poze de nuntă cu rolleri sau gherete de bere sau maşini în fundal.

Vreo trei artisticării compuse cu aceeaşi ocazie puteţi vedea aici.

2 comentarii:

Bio spunea...

Nu ai vazut si paunii? Saracii erau inchesuiti mai mult de 10 intr-o cusca.... Mirosul lacului te lasa rece...

Tiribonflax spunea...

nu i-am văzut, dar în uichendul care vine mă întorc să mai fac poze. o să-i caut.