vineri, 27 martie 2009

In corpore barosano

Corpurile noastre ale tuturor funcţionează în feluri care, cel puţin la prima vedere, nu-s uşor de înţeles. Spre exemplu:
  • de ce când mergem mult ne dor umerii? mersul biped nu trebuia să rezolve problema asta?
  • care e rolul degetului mic de la mâini? e mic, n-are putere, e cel mai marginalizat. e menit doar să asigure echilibrul mâinii de ţaţă care bea cafea?
  • de ce nu ne creşte părul de pe corp în acelaşi ritm ca cel de pe cap? n-ar fi mai cochet să apară bărbaţii cu cozi împletite pe piept?
  • de ce sistemul digestiv aşteaptă ca resturile alimentare să intre în descompunere înainte să le elimine? n-ar fi mai igienic să o facă înainte?
  • de ce avem unghii la degetele de la picioare? la mîini înţeleg, ajută la apucare şi cresc sensibilitatea tactilă. da' la picioare?
  • de ce au bărbaţii mameloane? într-un top general al organelor fără utilitate, în întregul regn animal, făcut de cercetătorii britanici, bine-nţeles, sfârcurile bărbaţilor sunt între primele 5.
  • de ce buzele sunt beneficiarele singurelor porţiuni de piele fără glande sebacee? o fi o un complot al companiilor de cosmetice să ne facă dependenţi de balsamuri, rujuri, glossuri?
  • şi, cea mai importantă nedumerire dintre toate: dacă temperatura corpului uman e de 36-37 de grade, de ce suferim în ultimul hal când aerul înconjurător trece de 30 de grade?

3 comentarii:

Baldovin spunea...

Haha!
amuzant articol.
1. Prima data ne dor picioarele si coloana. apoi restul.
2. Degetul mic a a juns fara putere pentru ca au fost folosite mai mult celelalte. In schimb e cam singurul care curatza urechea si poate intra dupa insecte prin crapaturi. Exista o maimutza care il are mai mic si mai lung.
3. Probabil din cauza hainelor. Retine ca daca parul e sistematic taiat/epilat atunci el va creste mai accelarat. Avand in vedere ca cel de pe cap e taiat de mii de ani sistematic , ma gandesc ca d'asta creste mai repede.
4. Noi nu mancam doar pentru ca are mancarea gustul bun. La fel si sex nu facem pt. ca e placut. Placerea vine la urma functiei. Sistemul digestiv e facut pentru a absorbi proteinele. fie direct din alimente, fie din bacteriile care se hranesc cu ce se baga acolo (la rumegatoare).
5. Pentru ca picioarele aveau rol de maini in stadiul nostru ancestral de primate.
6. Clitorisul femeiesc este pentru penis ce sunt mameloanele pentru mamele. sexul nu este barbatesc si femeiesc cum e albul si negru. Sexul e hermafrodit la baza. apoi se dezvolta intr-o directia sau alta.
7. N-au nevoie de transpiratie si nici de umiditate cu atatea glande prin jur.
8. pentru ca organismul produce caldura functionand care se adauga la cea a mediului

Tiribonflax spunea...

baldovin, you're no fun :) scrie în chiar primul rând al postării că nu-s uşor de înţeles la prima vedere. asta implică faptul că la următoarea vedere sunt logice şi ştim cu toţii explicaţiile. dar de aceea e distractiv să încerci să găseşti explicaţii imaginare, logice şi ciudate.

în plus, faci o afirmaţie care mă şochează: cum adică sex nu facem pentru că e plăcut? adică facem sex neplăcut cu un anumit scop? ar fi cam nefericit, nu crezi? sau facem sex doar pentru a procrea? din nou nefericit. plus că eu, când mi-am început viaţa sexuală, în niciun caz nu mă gândeam la a procrea. şi nici în următorii ani nu ăsta a fost scopul meu. brrrrr!

iar la buze cred că faci o confuzie. vorbeam de glande sebacee. cele care produc grăsimea care ne acoperă din cap până în picioare, protejându-ne atât de o bună parte din microbi, dar şi de uscarea pielii. n-au nicio legătură cu transpiraţia. iar lipsa lor duce ca, în cazuri frecvente, să apară ceea ce popular se numesc buze crăpate.

acum că a trebui să explic toate astea, nu mi se mai pare hazliu. chiar nu mai ştie nimeni să-şi folosească imaginaţia? ne luăm atât de în serios uneori, încât reuşim să stricăm şi distracţia altora.

http://prodan.wordpress.com spunea...

iară iau ţeapă. pui la sf. postului "citeşte şi restul", dau click şi de fapt n-am ce citi.
eşti o ţepară.