vineri, 16 octombrie 2009

Vreau un prim ministru stranier

Da' chiar aşa, de ce să nu se poată? Adică după 20 de ani în care am demonstrat cu vârf şi îndesat că n-avem ba voinţă, ba putirinţă, de ce să nu externalizăm Executivul?

Orice instituţie are limite în activitate. Dacă face haine, nu înseamnă că ştie să fabrice şi aţa cu care le coase. Dacă tipăreşte cărţi, nu înseamnă că fabrică cleiul cu care le leagă.

Fix aşa şi noi: dacă fabricăm circ, nu înseamnă că trebuie să ştim să coacem şi pâinea care să-l însoţească. Să rămânem noi cu clovnii şi girafele şi trapeziştii şi să facem comandă de pâine la o brutărie.

Să fim serioşi, Johannis nu e neamţ. E tot român. Pe principiul "Cum te cheamă, pui de dac? Pişta".

Şi nici măcar nu e musai să aducem un neamţ. Să facem un concurs de proiecte deschis exclusiv pentru stranieri. Să vină nemţii, că şi-au reconstruit de două ori ţara în ultimul veac. Să vină spaniolii, să ne înveţe ce-au făcut ei în ultimii 20 de ani, că doar au fost cândva şi mai nasol decât suntem noi acum. Să vină englezii, că ăştia măcar au şcoală politică în ei. Să vină japonezii, să ne facă roboţei. Să vină chinezii, să ne facă cea mai stabilă economie a lumii. Să vină cine-o vrea, numa să vină şi să ne facă bine cu de-a sila, că noi nu suntem în stare.

P.S. Da' oare, oricine ar veni, am învăţa noi de la ei sau i-am învăţa noi pe ei toate prostiile din lume?

3 comentarii:

wings of wrath spunea...

Sincer, mai bine sa vina nemții, pentru ca nu numai și-au reconstruit ei tara de doua ori în ultimul secol, dar au avut timp s-o construiască și pe a noastră...

Cu toate astea, pariez ca dacă am da strigarea, la norocul nostru ne-am trezi cu Bush pe post de prim ministru - asta dacă nu ar veni din nou rusii, ca deh, ei au mai fost odată și le-a plăcut asa de tare încât și-au luat și câteva suveniruri...

Anonim spunea...

puiu de dac, nu era Attila ?

Anonim spunea...

nu cred ca am avea ce sa-i invatam, sigur cunosc prostiile noastre, si nu ar fi nici o diferenta, clasa proletara ar continua la acelasi nivel iar plebea la fel.
concluzie: rugaciuni pt un miracol :(