marți, 2 decembrie 2008

Recordul uninominalului? Deputat ales cu 1,97%

Fraţilor, până la următoarele alegeri, când or fi ele şi cum s-or face, vom da leafă unui parlamentar ales cu 34 de voturi. 34!

34 de oameni din cei vreo 3 milioane de români cu drept de vot din străinătate au decis ca acel om să îi reprezinte. Şi Koto Iosif o va face, bine-nţeles, cu mare abnegaţie. 34 dintre cei 1724 de alegatori care au votat
valabil în colegiul 4 din străinătate l-au trimis pe Koto în Parlament. 1,97% dintre alegătorii din colegiul ăla au decis că ăsta este reprezentantul.

34 de voturi înseamnă 0,000472496139% din totalul voturilor valabil exprimate duminică. A, şi vajnicul în-curând-deputat a cadidat în colegiul Africa-Asia.

În timpul ăsta, vitejii de la PSD şi PNL bocesc prin studiourile de televiziune după redistribuirea făcută pe baza unui sistem electoral de care ei au ţinut cu dinţii. Păi şi să nu-ţi vină să le bagi sistemul acolo unde soarele nu le ajunge niciodată? (Aia e în cur, pentru cine nu înţelege subtilitatea) Să nu-ţi vină să-i iei la palme? Să nu-ţi vină să ceri o lege prin care Pârvulescu să fie obligat să stea non-stop la televizor până când va explica şi ultimului amărăştean cum naiba s-au ales parlamentarii tura asta?

Parafrazând celebrul banc, putem zice "tară de căcat, sistem de vot de căcat".

Niciun comentariu: