joi, 11 decembrie 2008

Dilemă

  • cum demonstrezi că nu ai primit ceva?
Speţă: din iunie eu reclam la RCS&RDS că nu am primit nicio factură, nici pentru cablu, nici pentru net. Tot din iunie, la RCS&RDS mi se spune că ei au emis facturile şi le-au trimis. Cum demonstrez eu că nu le-am primit?

6 comentarii:

hadean spunea...

da sa demonstreze ei ca le-ai primit:-))

Anonim spunea...

Am avut si eu dilema asta, cand trebuia sa demonstrez ca locuiesc la domiciliul meu.
Nu se compara situatiile, dar dilema era la fel de mare :D
M-am dus la Evidenta populatiei si am depus cerere : "Sumbemnatul ..., domiciliat in ..., posesor al CI...., va rog sa imi comunicati care este domiciliul meu"
Ideea e ca am primit raspuns :))

Tiribonflax spunea...

@ hădean - păi nu, că io reclam, deci eu trebuie să demonstrez :-D

@ vasile - nu înţeleg legătura dintre cele două exemple.

Cetateanul Popescu spunea...

Adi are dreptate. Chiar daca tu esti reclamanta, tot ei tre' sa demonstreze ceva, nu tu. Ca n-ai cum demonstra ca NU le-ai primit. E obligatia lor legala sa faca sa-ti parvina informatiile. De-aia iti cere toata lumea acordul sa-ti trimita, SMS, mail, posta etc.

A propos: imi permiti sa-ti trimit comentarii pe blog? ;-)

Tiribonflax spunea...

@ cetateanul popescu - principiul juridic general este că acuzatorul trebuie să demonstreze.

în speţa în cauză, dacă eu spun că nu primesc factura, iar ei îmi arată că aceasta s-a emis, situaţia e blocată, pentru că eu nu am cum demonstra că nu am primit-o.

în timpul ăsta capul meu hăbăuc nu e în stare să reţină când trebuie să plătească şi dacă a plătit luna în curs sau nu şi află răspunsul la toate astea abia când i se taie ceva :-D

nu funcţionează nici să plătesc în avans câteva luni, că tot timpul uit câte luni am plătit. încerc să păstrez factura, dar o pun atât de bine încât logic că n-o mai găsesc. :::::))))))

Anonim spunea...

In contractul RDS (cel putin in al meu) exista o clauza care spune ca ai obligatia de a plati facturile chiar daca ei NU iti trimit factura. Daca e sa ne luam dupa contract nu are nicio importanta daca ai primit factura sau nu.
Evident clauza este abuziva si poti sa faci reclamatie la ANPC.
Depinde insa ce iti doresti , sa te certi cu ei (slabe sanse sa inteleaga) sau sa stai putin fara net si sa castigi dupa...