joi, 29 mai 2008

Un avans de 10 metri

Când câştigi o cursă cu un avans de 10 metri, te bucuri, faci valuri, toată lumea e a ta.

Când treci cu 10 metri de locul în care are loc un impact între un om şi o maşină, ai vrea să te bucuri, dar nu te prea ţin picioarele.

Aseară, la 20.25, o tânără de vreo 20 de ani a fost lovită în plin cu 10 metri în spatele meu, pe aceeaşi trecere de pietoni pe care tocmai o traversasem şi eu. Am auzit bufnitura deşi aveam căştile în urechi.

Vehiculul A s-a intersectat cu persoana B într-un loc în care niciunul nu trebuia să se afle în acel moment. B aştepta probabil lângă refugiul pietonal să se facă din nou verde la semafor. Şoferul din A era probabil prea obişnuit că e zmeul şoselelor. Aşa că s-a bucurat când a văzut că în gardul care înconjoară linia de tramvai există o breşă, în dreptul refugiului pentru pietoni. Şi calc-o! Buf!

Ambulanţele au ajuns după 20 de minute, timp în care singurul semn ca fata trăieşte a fost mişcarea ritmată a pieptului. În urma sirenelor, la câţiva metri de locul impactului a rămas o baltă de sânge pe o şină de tramvai, un elastic de păr şi o şuviţă sub gardul metalic.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aoleu. Asta i o experienta cam trista. N are cum sa nu te marcheze asa ceva.

Anonim spunea...

ce s-a intamplat cu ea, a supravietuit?

Tiribonflax spunea...

@ vlad

ştirile de la tv din ziua următoare vorbeau de politraumatism cranian şi ceva oase rupte şi spuneau să starea ei s-a stabilizat.