marți, 13 mai 2008

Nebunia indicatoarelor rutiere

A dat mai nou în Onţanu mania indicatoarelor rutiere. Ori e manie, ori e ceva cerinţă europeană, că altfel "nu să esplică". Adică nu poate fi electorală, că nu trebuie să-i zici celui care habitează în sectorul 2 în ce parte e Oborul sau Foişorul.

Dar s-o luăm cronologic. Acu vreo două luni mi-a luat ochii un ditai panou alb-reflectorizant în care se face o risipă extraordinară de spaţiu. "Cart. Obor" şi "Cart. Titan" scrie pe el, deşi ar fi avut loc berechet măcar să scrie "cartier". Şi nu era reclamă.

Acu vreo o săptămână a mai răsărit un panou, câţiva metri în spatele "cart"-urilor. La fel de mare, dar maro. Maro... sănătos, frate! Cu săgeţi spre "Complexul sportiv Lia Manoliu" (adică zona aia în care a fost un stadion, iar acum e mult moloz) şi spre "Foişorul de Foc".

Las la o parte culoarea (câh) şi faptul că din cauza maroului nu prea mai vezi indicatorul spre autostrada de Constanţa (pe care oricum îl cam înghit copacii, că e vremea funzelor). Da' mă întreb şi io ca omu': oare ce urmează?

Mi-aş pune banii pe-un panou la fel de mare, dar mov, şi cu săgeţi care să indice "dreapta" şi "stânga".

P.S. Onţanu e primarul ăla care până acum a avut mania fântânilor arteziene (măcar indicatoarele îs mai ieftine ca fântânile). Atât de mare a fost mania încât la mine în intersecţie sunt două fântâni. Era şi greu să aleagă între una cu mozaic verzui-mucegai şi cealaltă cu lalele de oţel. Artă, frate!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai mult m-a suparat cand a mutat statuia Rascoala din 1907 in zona pantelimon, dupa blocurile gri. Daca ar fi fost bucurestean (si avea ceva mai multa scoala), poate stia ca unele lucruri nu trebuiesc atinse, in special cand vine vorba de o sculptura pe care o gasesti in cartea de istoria artei romanesti......dar ma uit la fantana cu lalele si parca nimic nu ma mai mira.:D
Sper sa se schimbe tot bucurestiul intr-o adunatura de malluri, cartiere rezidentiale si cladiri de birouri. Noul val de oameni veniti din alte zone ale tarii merita un asa bucuresti.:D

Tiribonflax spunea...

în numele noului val de oameni veniţi din alte zone ale ţării îţi mulţumesc pentru urări. ne bucurăm să ştim că ni se doresc toate cele bune.

Anonim spunea...

Sa stii ca si n alte sectoare au aparut indicatoare cu nume de cartiere, obiective (ultimul pe care l am vazut era aproape de statia de trolee de la Piata Operei si indica in ce directie e Spitalul Universitar). Si as indrajni sa ti spun ca sunt chiar utile. Pentru ca ieri 3 oameni se ghidau dupa panoul ala sa gaseasca Spitalul Universitar.

Tiribonflax spunea...

@ladybird - nu cu existenţa indicatoarelor am probleme, ci cu mărimea şi amplasarea lor.

foarte bine că pun asemenea indicatoare, că oraşul ăsta este cel mai prost organizat din toate cele pe care le-am văzut. dar dacă le pun pe marginea drumului, să le facă mici. aşa cum sunt cele care-ţi arată încptro s-o iei spre diferite oraşe, dar să nu fie albastre, ci albe. sau galbene, dacă sunt obiective turistice, aşa cum e în toată lumea.

iar dacă vor sa mai facă cearşeafuri d-astea în mijlocul oraşului, să le suspende deasupra străzii. nu e ceva ce am inventa noi.

la noi e o pădure de ditamai indicatoare pe marginea drumurilor, iar eu m-am săturat de ea.

şi, dacă tot vor să facă ceva contructiv, să pună indicatoare spre casa poporului, ca e cea mai renumita din bucureşti. şi m-am plictisit de câţi turişti străini m-au întrebat pe unde s-o ia.