marți, 6 mai 2008

CNA, alege-ţi stăpânii cu grijă! Cu maaaaare grijă!

Care ar fi motivele care au putut face CNA-ul să interzică spotul ăsta?

14 comentarii:

Anonim spunea...

faptul ca apare basescu? :D

hadean spunea...

singurul care-mi vine in minte: chiar era nevoie de o asemenea campanie. si daca era nevoie, apoi nu-i cazul sa ajunga la popor. recunosc, m-am gandit ca spotul poate afecta viitorul politic al lui basescu transmitand un mesaj bine plasat dar asta e o treaba cu bataie mult prea lunga si interzicerea lui de catre cna ma face sa cred ca
a)cna e dobitoci
b)cna e destepti tare si bataia lor e chiar mai lunga decat a mea, poate si decat a celui care a nascocit spotul.

Anonim spunea...

nu e singurul clip, sa incercati sa vedeti si intro-ul de la Obsevatorul de seara, la fel, e clar anti-Base
Semantic

Tiribonflax spunea...

@ semantic - "actualul preşedinte se cerată iar cu fostul preşedinte. ce au de împărţit băsescu şi iliescu aflaţi la observator" - asta e bucata despre băsescu din intro-ul de la observatorul de seară de azi. care e parte anti-băse, că nu m-am prins? hai să nu exagerăm că dăunează sănătăţii.

@ hădean - io tre să recunosc că târziu de tot m-am prins că e şi potretu' lu' băse. am fost de fiecare dată mult prea fascinată de alăturarea ceauşescu-constantinescu :-D

da' acu, vorbind serios, pe mine spotul mă îndeamnă mai mult să nu mă duc la vot. adică mă lasă cu gustul "toţi îs o apă şi-un pământ". da' e drept că io-s dintre ăia sătui care au zis demult că nu se mai duc veci la nicio votare.

anca spunea...

mie nu mi-a placut spotul,nu stiu de ce imi venea in minte "1984" ! da e clar ca nu trebuia interzis ,astia de la cna is mai mari slugi decit aia din clip!

anca spunea...

am uita ceva: nici io nu ma duc la vot!

Anonim spunea...

@tiribonflax,
scuze, nu era intro, era promo, cu asocieri evident tendentioase intre imagini cu persoane aflate in stare de ebrietate si Base.
Semantic

Anonim spunea...

E foarte comod sa tragi concluzia ca spotul a fost interzis la ordinul lui Basescu.
Lasind supararea pe Base la o parte, sa spunem ca spotul ii pune in aceeasi oala pe inca 2 politicieni activi, sinistrul si tzapul.
Nu sint de acord cu difuzarea spotului. Orice campanie pe baza de frica imi produce oroare. Americanii (a caror politica ma atinge mai mult, locuind in Canada) se reculeg cu greu dupa 8 ani de “vin teroristii!” Odata instaurata teroarea, sta acolo generatii intregi.
Nu sint de accord nici cu argumentele realizatorilor de la Antena 3. Nu e o campanie sociala, fiindca i se pot atasa cu usurinta conotatii electorale. Sorin Oancea, directorul Antena 3, ne anunta ca spotul e facut de cei de la marketing. Da, chiar mi se parea ca e inca un rahat bagat pe git de marketers (parca le aud argumentele) ca sa isi justifice existenta.
Tehnic, spotul e aproape corect. Dar roboteii aia parca sint din anii ’90, futui, nu stiam ca iar is la moda. Iar, cronologic vorbind, linga Ceasca ar trebui sa stea portretul lui Ilici. Sint curios cui au platit copyright pentru coloana sonora.

Si mai sint de acord cu ceva: orice dezbatere e binevenita atunci cind CNA cenzureaza ceva din zona gri, ceva care nu e cenzurabil pentru toata lumea. Blogosfera sa fiarba si media sa dea cu biciul, altfel o ia pe ulei si CNA-ul. Dar de data asta le dau dreptate.

Tiribonflax spunea...

@ george - prezenţa lui ilici al treilea în enumerare e oarecum logică pentru că cel mai recent mandat al lui iliescu a fost 2000-2004. adică între constantinescu şi băsescu. dacă îl puneau si înainte de constantinescu şi după el ieşea scandal că de ce l-au pus de două ori.

nici eu n-am argumente în favoarea ideii că de la băse sau din jurul lui ar fi pornit supărarea. raţiunea pentru care a apărut varianta asta presupun că este că băsescu este singurul care ar avea de pierdut. constantinescu nu mai poate fi înviat politic, iliescu nu mai are dreptul la mandate de preşedinte, iar ca parlamentar e asigurat, iar ceauşescu nu mai e. dar şi să legi clipul ăsta de băsescu e greu, că mandatul lui se termină abia în toamna anului viitor. adică peste mai bine de 18 luni. mai curge multă apă pe săsar până atunci.

clipul e sinistru, dar la fel de sinistru e şi modul în care se complace poporul ăsta în rahatul care-l înconjoară. să nu comparăm, totuşi, atmosfera paranoică din sua, mai ales după 2001 şi după patriot act, cu ce reacţii ar produce un clip difuzat de antene. în plus, terorile în românia sunt vechi şi pe alte teme: ne e frică de burghezie, ne e frică de schimbare, ne e frică de responsabilitate. probabil de aia nu o să mai avem loc să ne temem că ni s-ar transforma conducătorii în stăpâni.

din punctul meu de vedere singura greşeală (dar şi asta mică) este cea cu cele patru portrete de preşedinţi. e o greşeală doar pentru că incluzând nişte politicieni creezi ambiguitate. în rest mi se pare super ok.

Anonim spunea...

@Georgeradio. You are boring talking about your frustrations.

Tiribonflax spunea...

@ mutley - behave. dacă-mi jigneşti musafirii, te dau afară din casă.

Anonim spunea...

@mutley
Daca imi spuneai cu ce te-am jignit, iti ceream scuze.
Asa...tu scuipi, eu ignor.
@tiribonflax
Esti o lady.

Anonim spunea...

Nu te-am scuipat, m-au luat degetele pe dinainte si am tastat cam acid si sec. Imi cer scuze pentru asta.

Mie clipul imi place, are stil de Unkle - An eye for an eye (din "punct de vedere tehnic" nu stiu cat de corect este).
Nu cred ca Basescu a cerut interzicerea clipului, CNA-ul din dorinta de a mai da o limba conducerii, a incercat sa faca ordine. Ca doar suntem liberi sa facem ce ni se spune, nu? :)
Si mesajul este foarte bun daca e sa ma gandesc la poporul nostru care trebuie un pic trezit din starea asta de ovina.
@Tiribonflax. Mi-am amintit de un articol euforic despre demisia lui Cioroianu, sper ca te bucuri si pentru alegerea noul ministru Lazar Comanescu. Doamne ajuta! :)

Tiribonflax spunea...

@ mutley - dacă m-a bucurat demisia lui cioroianu înseamnă că trebuie să me bucure numirea lui lazăr comănescu? mă dezamăgeşti, te credeam mai cereblar.