luni, 14 aprilie 2008

Am rezolvat-o româneşte şi p-asta cu reciclarea

De fiecare dată când prind avânt vine românul şi-mi îndeasă zâmbind un bocanc noroios drept în mufă. Invariabil.

Abia ce-am scris de deplasările mele săptămânale la containerele de reciclare, că deja visul frumos s-a terminat: "firmele de salubritate colectează aceste gunoaie, chiar şi atunci când sunt reciclate, în aceiaşi maşină, amestecându-le din nou" - zice o "ştire de la Realitatea".

Băga-mi-aş.

Şi-a mai venit şi specialistul în orice (dacă avem credit pentru orice, avem şi specialist în orice) Val Vâlcu şi a explicat zeflemitor şi suficient că e greu să reciclezi, că-ţi trebuie trei găleţi de gunoi. Io-l anunţ pe domnu' în orice că, dacă e s-o iei pe logica lui, îţi trebuie patru găleţi, că pe lângă hârtie, plastic şi sticlă, orice locuinţă mai produce şi gunoi menajer, pe care-l lasă în ghenă.

Şi-l mai anunţ că eu am o singură găleată, aia de gunoi menajer. Gunoaiele de reciclat se strâng în pungile în care se şi transportă până la "receptacul". Da' e greu tare să găseşti soluţii logice şi comode atunci când nu te interesează, de fapt, să faci ceva constructiv.

2 comentarii:

hadean spunea...

pân străinătăţuri am văzut că au maşini care colectază destul de mijto pubelele pentru reciclabile şi nu tuşeşte nimeni. prigoană se lăuda că el are.acu' ştiu că nu poate să strângă prigoană tot gunoiul din ţara asta dar ar putea să le dea o adresă de web, unnumăr de telefon şi celorlalţi gunoieri.şi primăriilor, care fac contracte cu o maximă durere în cur faţă de pipăl of ză sitiz.

Tiribonflax spunea...

poate prigoană are o singură maşină de-aia şi-l curăţă pe maximus cu ea.

ştie naiba. mie mi-e din ce în ce mai silă.